Eettafels

269 artikelen

Een eetkamertafel is een musthave in elk interieur. Bij LUMZ vind je jouw ideale eettafel om uitgebreid te tafelen met vrienden en familie, aan te werken of gezellig een spelletje te doen. Een eetkamertafel koop je niet iedere dag, dus je wil zeker zijn van je aankoop en een duurzaam exemplaar vinden. Zo weet je zeker dat je er jarenlang van kunt genieten. Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Bekijk ons uitgebreide assortiment in diverse stijlen online, of kom naar onze winkel in Houten.

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Eettafels nemen een belangrijke plek in ons interieur in. Er wordt al lang niet meer enkel gegeten aan de eettafel, maar er wordt ook aan gewerkt, geborreld, huiswerk gedaan en natuurlijk spelletjes gespeeld. Omdat we er zoveel tijd doorbrengen, is het belangrijk dat de tafel goed bij jouw wensen en interieur aansluit. Of je nu kiest voor een boomstamtafel van 260 centimeter, een rond of ovaal exemplaar, wel of niet uitschuifbaar: bij LUMZ vind je voor elk interieur een passende match.

Aandachtspunten voor je eettafel

De speurtocht naar een eettafel kan lastiger zijn dan je denkt. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de vorm, het materiaal en de grootte van de tafel. Iedere vorm eettafel heeft zijn charme, maar het is afhankelijk van de ruimte in huis welke het beste zal passen. Heb je geen grote ruimte, of zet je je eettafel in de keuken neer? Dan is een ronde variant een goede oplossing. Je kunt er genoeg mensen aan kwijt en je kunt er nog gemakkelijk omheen lopen vanwege de ronde vorm. Wil je zelf nog kunnen werken aan de eettafel? Ga dan voor een rechthoekige tafel. Je schuift je laptop of het huiswerk van de kinderen gemakkelijk aan de kant. Zo houd je genoeg ruimte over om uitgebreid te dineren. En als je een rechthoekige vorm te standaard vindt, kun je kiezen voor een ovale eettafel. Dit doorbreekt de vele rechte lijnen in een interieur en zorgt voor een mooie balans in huis.

Het laatste waar je rekening mee moet houden, is de ruimte rondom je tafel. Je moet natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten en je stoel naar achter kunnen schuiven. Zorg dus voor voldoende ruimte om je tafel heen. Een eetkamerstoel heeft gemiddeld 60 centimeter in de breedte nodig. Dit is de afmeting van de stoel, plus de ruimte tussen 2 stoelen (10 centimeter) in. Deze ruimte heb je nodig om comfortabel te kunnen eten, zonder dat je je buurvrouw of buurman raakt. Bij een tafel van 2 meter is er dus ruimte voor ongeveer 3 stoelen per kant.

Uitschuifbare eettafel, of zelf samenstellen?

Huishoudens variëren van 1 tot wel 10 personen, en daarom variëren onze design eettafels van 75 tot 260 centimeter breed. Als je wel graag gasten over de vloer krijgt, maar niet elke dag aan een te groot meubel wil zitten, kijk dan eens naar een uitschuifbare tafel. Gebruik een mooie eetkamerbank als decoratiemeubel en schuif deze erbij wanneer je vrienden langskomen voor een uitgebreid diner. Ook is het mogelijk om zelf een tafel samen te stellen. Je hebt dan keuze uit verschillende materialen en kleuren voor de poten en het blad, en natuurlijk kun je ook zelf bepalen welk formaat jouw nieuwe aanwinst krijgt.

Het materiaal en de woonstijl van de eetkamertafel

Een eettafel is een meubel dat vaak als eerste opvalt in de ruimte. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het materiaal en de stijl die je uitkiest bij de tafel. Het materiaal bepaalt voor een groot deel welke uitstraling de tafel zal krijgen. Door de warme en tijdloze uitstraling is de houten eetkamertafel het populairst. Een betonnen of metalen tafel zul je eerder terugzien in een industrieel interieur, terwijl een glazen tafel goed in een modern interieur past. Met behulp van stoelen en lampen kun je je woonstijl vervolgens heel mooi benadrukken. Op LUMZ.nl heb je keuze uit merken als Zuiver, Kave Home en Kare Design, elk met een eigen voorkeur voor materialen en ontwerpen.

Decoreer je eetkamertafel of kom langs in onze showroom

Een eettafel maak je natuurlijk helemaal af door hem aan te kleden. Weet je even niet hoe? Laat ons je daar mee helpen. Kom naar onze winkel voor inspiratie en advies. We hebben verschillende eettafels in onze showroom opgesteld staan, compleet met stoelen, eetkamerbanken en decoratie. We staan van maandag t/m zaterdag van 10:00u tot 17:00u voor je klaar in onze winkel en verwelkomen je graag.