Ronde eettafels

59 artikelen

Een ronde eetkamertafel is al lang een van de populairste tafels voor in de eetkamer. Dat vinden we niet gek, een ronde eettafel heeft namelijk veel voordelen. Iedereen zit naast elkaar, je hebt veel beweegruimte om de tafel heen en kinderen kunnen zich niet aan scherpe hoeken bezeren. Ideaal toch? Bij LUMZ vind je online en in onze winkel genoeg ronde eettafels in verschillende materialen, afmetingen en kleuren.Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2


Een ronde eettafel komt in veel varianten: van klein tot groot en van industrieel tot modern. Hierdoor is een ronde eetkamertafel een item dat in veel interieurs goed tot zijn recht komt. Heb je een relatief kleine ruimte en wil je deze optimaal benutten? Combineer dan een ronde tafel met een eetkamerbank. Ze nemen allebei weinig ruimte in beslag, maar bieden wel genoeg zitplek om lekker te kunnen tafelen.

De voordelen van een ronde eetkamertafel

Een ronde eetkamertafel heeft veel pluspunten. Door de ronde vorm kun je gemakkelijk aan tafel schuiven, er passen relatief veel stoelen aan, iedereen kan overal makkelijk bij en niemand zit aan het hoofd van de tafel. En dat laatste is ideaal om goede gesprekken te voeren. Daarnaast doorbreekt een ronde tafel de vele rechte lijnen in een interieur. Dit zorgt voor een mooie balans in huis.

Materialen ronde eettafel

Bij LUMZ vind je een ruim assortiment aan ronde eetkamertafels. Zo is er altijd eentje die bij jouw interieurstijl past. Ben jij bijvoorbeeld gek op een industriële sfeer? Dan is een robuuste eettafel wat voor jou. Denk hierbij aan een stoere, metalen poot en een houten of betonnen blad. Heb jij juist meer een Scandinavische of Japandi stijl in huis, kun je kiezen voor een witte of licht houten eettafel. Een ronde eettafel met een glazen of marmeren blad past weer goed in een modern interieur.

Juiste maat ronde eetkamertafel

Je hebt je zinnen gezet op een ronde eettafel, maar welke afmeting is nu de juiste voor jou? Het formaat van de tafel is afhankelijk van de ruimte die je hebt en het aantal personen dat je eraan kwijt wil. Bij een ronde tafel met een diameter van 90-110 centimeter kun je zo’n drie personen kwijt. Bij een tafel met een diameter van 120 centimeter kun je vier personen kwijt en bij een diameter van 140 centimeter kunnen zes personen aanschuiven. Hier vind je meer informatie over de afmetingen van een ronde eettafel.

Ronde eettafel kopen?

Je vindt al onze ronde eettafels online en een selectie in onze winkel in Houten. We helpen je graag met het uitkiezen van jouw ideale tafel. We staan van maandag tot en met zaterdag voor je klaar om je bij deze keuze te helpen. Zo vind je bij LUMZ altijd een ronde eettafel die bij jou past!