Kroonluchters

4 artikelen

Kroonluchters hebben iets bijzonders. Ze toveren een ruimte in een oogwenk om tot een romantisch, feestelijk geheel. Deze sierlijke blikvangers onderscheiden zich van andere hanglampen door de unieke vorm en, in de meeste gevallen, meerdere armen met daarop subtiele lampjes. Toch bestaat er tegenwoordig een grote variatie aan kroonluchters, van klassieke varianten met glazen kralen tot strakke designs van chroom: een model voor in elke woonstijl! Een majestueuze lamp voor boven het bed of in de zithoek, die bovendien vaak een bijzonder lichtschouwspel op je plafond en muren veroorzaakt. Kijk gauw welk pareltje jouw interieur compleet kan maken.

Stel een Aflopende Directie in

Stel een Aflopende Directie in

Van klassiek tot modern

De kroonluchter blinkt in de eerste plaats uit in schoonheid en elegantie, geheel in overeenstemming met de oorsprong van de lamp: al in de Middeleeuwen stond diens voorloper, een kruis of cirkel van kaarsen aan het plafond, voor rijkdom en status. Sinds de 15e eeuw is het model langzaam uitgegroeid tot een koninklijk statussymbool. Tegenwoordig is de sierlijke blikvanger er voor iedereen en komen we talloze uitvoeringen tegen. Brocante kroonluchters met honderden hangers, maar ook moderne exemplaren met strakke lijnen. De bijzondere modellen van Kare Design zijn omhuld door een zwarte lampenkap van stof of een elegante vogelkooi, en zelfs hertengeweien inspireren de ontwerpers tot mooie creaties.

Een aanwinst voor elke kamer

Kroonluchters zijn fantastisch om te zien en dat maakt ze geschikt voor vrijwel elke woonruimte. In de hal zorgt een sierlijk model voor een warm welkom, terwijl de glazen hangers je slaapkamerplafond versieren met een speels lichtschouwspel. Een modern exemplaar op ooghoogte boven je design eetkamertafel maakt dat je er elke dag volop van kunt genieten. De lamp is een aanwinst voor elke woonruimte, maar let wel goed op dat het uitgesproken karakter samengaat met je wooninterieur: de verkeerde stijl of kleur kan de harmonie in een kamer flink doorbreken. Met de kroonluchters van LUMZ.nl vind je gelukkig altijd een mooie match!