Salontafels

283 artikelen

Een salontafel is eigenlijk onmisbaar in je zithoek. Waar moet je anders je hapjes, drankjes en afstandsbediening neerleggen? De trend van dit moment zijn ronde salontafels, marmeren salontafels en de stoere industriële salontafel. Welke jij uiteindelijk kiest is afhankelijk van jouw stijl en de ruimte die je hebt. In elke woonstijl en voor ieder budget: bij LUMZ vind je altijd een geschikte salontafel voor in jouw zithoek.

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een salontafel kan simpelweg niet ontbreken in de zithoek. Je kunt hier je kopje koffie, afstandsbedieningen en tijdschriften op kwijt, maar bijvoorbeeld ook een mooie bos bloemen. Het ligt aan je wensen en huidige indeling van de zithoek welke salontafel het beste past. Voor een speels effect combineer je meerdere salontafels en bijzettafels bij elkaar. Dit kan uit dezelfde serie, maar hoeft natuurlijk niet.

Vorm salontafel

De vorm van de salontafel is bepalend voor de uitstraling. Een rechthoekige of glazen salontafel zal al snel zorgen voor een strakke uitstraling. Heb je veel rechthoekige items in jouw interieur? Denk er dan eens over om een salontafel uit te kiezen met een ronde of ovale vorm. Dit doorbreekt de vele rechte lijnen in huis en zorgt voor een mooie balans. Je kunt ook verschillende vormen, kleuren en materialen met elkaar combineren voor een speels effect.

Het materiaal en stijl van de salontafel

Je kunt tegenwoordig uit veel verschillende materialen kiezen voor een salontafel. Zo heb je salontafels van hout, marmer, kunststof, beton, terrazzo, metaal en glas. Niet alleen de vorm, maar ook het materiaal zorgt voor de uitstraling van de salontafel. Wil je een stoere, industriële salontafel? Dan kun je het beste kijken naar een exemplaar van metaal of beton. Een houten of marmeren salontafel zal eerder onder de klassieke stijlen vallen, en terrazzo en glas geven een salontafel juist een moderne look. Bij LUMZ vind je ze allemaal, neem dus vooral een kijkje.

Salontafel of bijzettafel?

Een salontafel is vaak een slag groter dan een bijzettafel. Een bijzettafel kun je makkelijk verplaatsen en bijvoorbeeld ook bij een fauteuil of naast de bank neerzetten. Een salontafel is daar net te groot voor en neemt meestal zijn plekje in voor de bank op een vloerkleed. Een salontafel met opbergruimte is ideaal voor kleinere ruimtes of als je graag spullen bij de hand hebt in de zithoek. Zo heb je salontafels met een plank onder de tafel: ideaal voor tijdschriften en boeken.

Kom langs in onze winkel

Ben jij er nog niet over uit welke salontafel het beste in jouw interieur past? Kom langs in onze winkel, hier hebben we een deel van ons assortiment opgesteld staan. Zo kun je goed zien welke tafeltjes bij jouw woonstijl passen. We staan van maandag t/m zaterdag van 10:00u tot 17:00u voor je klaar in onze winkel en verwelkomen je graag!