Banken

135 artikelen

Jouw unieke bank online samenstellen? Dat kan met veel modellen! Kies een model en configureer met onze handige module. Kies zelf je ideale opstelling, bekleding en meer.

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Een bank is een van de belangrijkste items in huis. Je brengt veel tijd door op een bankstel, dus deze moet comfortabel zitten én in jouw interieur en woonstijl passen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je moet letten op het formaat, plaatsing, functie en de stof. Een vrolijk gekleurd exemplaar springt meteen in het oog, terwijl een luxe loungebank met zachte kussens uitnodigt om zo snel mogelijk in te ploffen. Van modulaire hoekbank tot 2-zits exemplaar, van fluweel en stof tot leer en bouclé: bij LUMZ heb je keuze uit alle soorten banken.

Een bank is een van de grootste meubelstukken in huis. Een bankstel bepaalt dus voor een groot deel de uitstraling van je zithoek. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bank lekker zit en past bij jouw woonwensen. De aanschaf van een bank kan spannend zijn, maar bij LUMZ weet je zeker dat je goed zit en de juiste keuze kunt maken.

Afmeting van het bankstel

Dit is misschien wel het belangrijkste aspect: de afmeting van de bank én de woonkamer. De ruimte bepaalt de geschikte afmeting voor de bank. In een grote ruimte kun je een ruime hoekbank kwijt, terwijl in een kleinere ruimte juist een bank zonder hoek beter zal passen. Tip: teken de nieuwe bank uit op de vloer door middel van schilderstape. Zo krijg je al een goed idee van de afmetingen en hoe de bank in de ruimte zal staan. Daarnaast kun je kijken naar de plaats van de bank. Wil je graag televisie kunnen kijken als je op de bank zit, of is hij juist gericht op bijvoorbeeld de open haard? De plek waar de bank komt te staan, bepaalt uiteraard ook de uiteindelijke afmeting van de bank.

Functie van de bank

Naast de afmeting is de functie ook belangrijk. Zo kun je kiezen voor een lekkere loungebank, of een bank met een actieve zit. Dit is uiteraard persoonlijk, hier is geen goed of fout in. Ga voor jezelf na hoe jij het liefst op de bank zit. Heb je liever een stevige bank, of eentje met veel kussens en een zacht zitvlak? Hierbij speelt de zitdiepte ook een rol. Hoe dieper de zit, hoe meer loungebank het wordt. Denk ook eens aan een modulaire bank. Hiermee kun je blijven schuiven, ideaal als je nog eens van opstelling in de woonkamer wil veranderen.

Stof en onderhoud van de bank

De stof bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het bankstel. Denk hier dus goed over na, voordat je een definitieve keuze maakt. Lopen er kleine kinderen rond in huis? Kies dan voor een vuilafstotende stof zoals wol. Een tip: op lichte en donkere stoffen zie je veel. Kies je voor een gemêleerde stof, zullen vlekken en oneffenheden minder snel opvallen. En uiteraard onze best tip: impregneer je bank. Je kunt hierbij kiezen uit impregneermiddel met of zonder garantie.

Merken van banken

Bij LUMZ vind je een groot aanbod van bankstellen van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen stijl. Ga je bijvoorbeeld voor Passe Partout of Het Anker? Deze banken worden op maat voor jou gemaakt, je hebt hierbij de keuze uit eindeloos veel stoffen en materialen. Daarnaast staan zij garant voor kwaliteit én luxe. Bij banken van Zuiver en HKliving weet je zeker dat je een model uitkiest die helemaal in de trend van nu past. Kare Design onderscheidt zich door originele ontwerpen met karakter en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Welk merk past bij jou?

Bezoek onze winkel en kom proefzitten

Het uitkiezen van een bank doe je niet iedere dag. Je wil zeker zijn dat je de juiste keuze maakt en dat je lekker op de bank kunt zitten. Zitcomfort is erg persoonlijk, daarom raden we altijd aan om even proef te komen zitten in onze winkel in Houten. We hebben verschillende banken opgesteld staan: denk aan modulaire banken, elementenbanken, hoekbanken, maar ook kleinere 2-zits banken. Twijfel dus niet om langs te komen, we helpen je graag verder!