Vloerlampen

3 artikelen

Een vloerlamp is een fijne toevoeging aan jouw interieur. Waar een hanglamp vaak boven de eettafel hangt en plafondlampen zorgen voor wat meer centrale verlichting in huis, kun je met een vloerlamp juist licht concentreren op één plek. Fijn voor als je in je comfortabele fauteuil een tijdschrift of goed boek wil lezen. Bij LUMZ vind je allerlei soorten vloerlampen: van goud tot industrieel en van rotan tot glazen exemplaren. Kijk snel verder voor meer inspiratie!

Stel een Aflopende Directie in

Stel een Aflopende Directie in

Een vloerlamp is onmisbaar in huis. Ze nemen niet te veel ruimte in beslag en zorgen voor een extra lichtpunt in huis. Een vloerlamp is makkelijk verplaatsbaar, handig als je tijdelijk even ergens licht nodig hebt of als je zo nu en dan de woonkamer een andere indeling geeft. Heb je geen lichtpunt boven de eettafel? Dan kan een booglamp ook een prima oplossing zijn voor extra verlichting.

Materiaal vloerlamp

Bij LUMZ vind je een groot aanbod aan vloerlampen. Van gouden exemplaren met meerdere lichtbronnen, tot vloerlampen met een natuurlijke uitstraling met een rotan of houten kap. Je wil natuurlijk dat de vloerlamp niet alleen zorgt voor verlichting, hij moet ook mooi staan in jouw interieur als hij uit staat. Een metalen vloerlamp past bijvoorbeeld prima in een industrieel interieur, goud zorgt voor een vintage of retro touch, en een staande lamp met rotan kap heeft juist een meer natuurlijke uitstraling.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een vloerlamp

Bedenk goed waar je de vloerlamp gaat plaatsen. De meest voorkomende plekken zijn naast de bank of een fauteuil, bijvoorbeeld om een boek bij te kunnen lezen. Je hebt vloerlampen in verschillende vormen en uitvoeringen. De ene vloerlamp zal naar boven schijnen, de ander opzij of naar beneden. Als je de vloerlamp wil gebruiken bij het lezen, is het fijn als je het licht kunt richten zodat je er zoveel mogelijk profijt van hebt.

Poot vloerlamp

De ene vloerlamp zal meer ruimte in beslag nemen dan de andere. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal kappen en de poot van de staande lamp. Een driepoot is breder dan een vloerlamp met één centrale poot. Als je weinig ruimte hebt, is een lamp met één poot een slimme optie. Als je veel licht nodig hebt, kun je nog wel kiezen voor een exemplaar met meerdere lichtpunten. Soms zijn deze nog afzonderlijk verstelbaar en kun je op deze manier goed bepalen waar het licht moet schijnen.

Kom kijken in onze winkel

Je vindt een ruim assortiment van onze staande lampen hier online. Maar we snappen het natuurlijk ook als je hem eerst even in het echt wil komen bekijken. Dan ben je van harte welkom in onze winkel in Houten. Hier hebben we een selecte van onze vloerlampen opgesteld staan, zodat je een voorstelling kunt maken hoe deze in jouw eigen huis zal staan. We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00u tot 17:00u, tot snel!