Inspiratie » Japandi: zo integreer je hem in jouw huis

Japandi: zo integreer je hem in jouw huis

Japan en Scandinavië liggen op de kaart misschien wel ver uit elkaar, toch hebben ze veel overeenkomsten. Als je de twee samenvoegt, ontstaat er een stijl waar je direct zen van wordt: Japandi. Het is een minimalistische woonstijl waar gebruik wordt gemaakt van organische vormen, zachte materialen en neutrale tinten.

Hoe zachter, hoe beter

Het gebruik van zachte materialen staat centraal bij Japandi. Denk hierbij aan grote kussens met een aaibaar stofje of dikke vloerkleden en plaids. Maar het kan natuurlijk ook terugkomen in meubels, zoals een fauteuil of bank met een teddy stof.

Organische vormen en grafische lijnen

Tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakken geven een opgeruimd gevoel en de strakke lijnen zorgen voor een minimalistische uitstraling. Deze grafische lijnen vormen vervolgens een mooi contrast met de organische vormen die veel gebruikt worden in deze stijl. Denk hierbij aan zachte rondingen in meubels, een ovale salontafel of een rond vloerkleed.

Neutrale tinten

Om de look compleet te maken in het interieur, is kleur erg belangrijk. Kies voor een zacht en neutraal kleurenpalet met zand, grijs of oudroze. Is dat net iets te rustig voor je? Kies dan één accentkleur die je terug kunt laten komen in een meubelstuk of accessoires. Om er echt een geheel van te maken, schilder je het plafond in dezelfde tint als de muren.

Steel de Showroom

Ook in onze videoserie Steel de Showroom hebben we aandacht besteed aan dit toffe thema. Elisah van Interior Junkie richtte de studio in in Japandi stijl. Benieuwd naar het resultaat? Je vindt alle informatie hier.