Inspiratie » Zo maak je jouw terras zomerproof

Zo maak je jouw terras zomerproof

Yes, het is lekker weer en daar krijgen we de lentekriebels van! Deuren en ramen worden open gegooid en we brengen meer tijd buiten door. Dat betekent ook dat het tijd is om je tuin of terras zomerproof te maken. Met de juiste meubels en accessoires wordt jouw tuin de ultieme chillplek deze zomer.

Een buitenruimte die mooi aansluit bij jouw interieur binnen zorgt voor rust. Met andere woorden: haal binnen naar buiten. Om te beginnen kijk je naar de kleuren en materialen die je binnen hebt gebruikt. Heb je hout, rotan, webbing of juist beton en staal binnen gebruikt? Trek dit dan door naar de buitenruimte en laat dit terugkomen in tuinmeubelen en accessoires.

Kleur!

Wil je graag kleur toevoegen aan je terras, maar weet je niet zo goed hoe? Kijk dan naar buitenkleden, vrolijke kussens en parasols. Je kunt kleur natuurlijk ook toevoegen met plantjes en bloemen. Wees niet bang om voor een lekker printje of felle kleur te kiezen. Accessoires kun je makkelijk vervangen, hierdoor kun je in no time een andere sfeer creëren zonder grote aanpassingen te hoeven doen.

Kave Home Nadin tuinset

Binnenmeubels naar buiten

We hebben natuurlijk een uitgebreid assortiment aan buitenmeubels, maar er zijn ook een aantal binnenmeubels die prima buiten neer kunnen worden gezet. Denk bijvoorbeeld aan kunststof of metalen bijzettafeltjes. Zorg er wel voor dat de items die je uitkiest niet te zwaar zijn, het is fijn als je ze makkelijk kunt verplaatsen. En kijk ook vooral naar een krukje, dit is een stoel en tafeltje ineen. Handig om drankjes op te zetten, maar ook als extra zitplek voor onverwacht bezoek.

Kijk naar de ruimte

In een grote tuin is het heerlijk als je een lange tuintafel hebt staan om ’s avonds uitgebreid te tafelen, maar ook een loungeset kwijt kunt om te relaxen in de zon. Nu heeft lang niet iedereen daar plek voor buiten, dus moet je creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Stapelbare stoelen zijn in dit geval ideaal, of zet eens een bartafel met krukken neer. Dit neemt weinig ruimte in beslag, maar is wel de perfecte borrelplek.

Kave Home Nina barkruk