Inspiratie » De voordelen van een tijdloos interieur

De voordelen van een tijdloos interieur

Een tijdloos interieur klinkt misschien saai, maar niets is minder waar. Het bestaat uit producten die lang meegaan en dus ook lang mooi blijven. Producten waar je minder snel op uitgekeken raakt zijn ook lekker duurzaam, je hoeft ze immers minder vaak te vervangen.

Kleur in de hoofdrol

Kleur is erg belangrijk in een tijdloos interieur, dit vormt de basis. Neutrale en rustige tinten zorgen voor een prettige sfeer in de ruimte en zijn daarbij goed te combineren. Ook natuurlijke kleuren doen het goed, denk bijvoorbeeld aan groen of aardetinten. Combineer dit met bloemen en planten en je komt al een heel eind.

Klassieke ontwerpen

Kies voor klassieke en simpele meubels. Echte klassiekers vervelen namelijk nooit. Je kunt ook denken aan modulaire meubels, deze zijn praktisch, tijdloos en je kunt ze aanpassen aan elke situatie.

Goedkoop is duurkoop, investeer!

Onze tip: investeer in kwalitatief goede producten waar soms een iets hoger prijskaartje aanhangt. Je zult hier op de lange termijn simpelweg meer plezier van hebben. Vaak ben je uiteindelijk goedkoper uit, omdat je niet elk seizoen een nieuw meubelstuk hoeft aan te schaffen. Daarnaast is de kwaliteit ook beter, en hoeft het dus minder snel vervangen te worden.

Recyclen

Het voordeel van kwalitatief goede meubels is dat ze lang goed blijven. Mocht je het meubel na een tijdje toch zat zijn, denk er dan eens aan om hem in een nieuw jasje te steken. Een likje verf of andere stof kan wonderen doen.

Persoonlijkheid is key

Tijdloos betekent niet direct saai of strak. Het is jouw thuis, voeg dus vooral persoonlijke items toe. Dingen die je écht leuk vindt zal je ook minder snel zat zijn dan items die je alleen maar koopt omdat het nu een trend is.

Accessoires

Ben je toch trendgevoelig en verander je graag je interieur? Zorg dan dat de basis goed is en varieer met accessoires zoals kussens, wanddecoratie, plaids of bijvoorbeeld een vloerkleed.