Inspiratie » Vleugje glamour in huis

Vleugje glamour in huis

Goud matcht met alles. Het past in elke woonstijl: van modern tot romantisch en van eclectisch tot strak. De hoeveelheid goud in je interieur en de materialen waarmee je dit combineert, zijn echter heel bepalend voor de stijl die je uiteindelijk creëert.

Het effect van goud

Combineer goud met marmer of notenhout voor een chic effect. Gebruik je het in combinatie met veel wit en zwart, zul je juist een moderne look creëren. Hoe meer goud je in je interieur verwerkt, hoe meer barok de uitstraling wordt.

Wil je graag goud gebruiken in huis, maar ben je bang dat je niet het gewenste effect bereikt? Begin dan klein met leuke accessoires en kijk hoe dit uitpakt. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurig bestek, een gouden bloempotje of gouden greepjes in de keuken. Staat het goud goed bij jou thuis? Ga dan een stapje verder met een gouden kastje of bijvoorbeeld goud behang. Overdrijf niet, maar durf wel.

Luxe materialen

Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om een stukje glamour in huis te halen. Met luxe materialen en stoffen kun je jouw interieur een chique uitstraling geven. Denk hierbij aan een fluwelen stof in een mooie diepe kleur zoals donkerblauw, donkergroen en warme roestkleuren.