Inspiratie » De hal: een warm welkom

De hal: een warm welkom

De hal is in eerste instantie een functionele ruimte. Een plek waar we jassen, tassen en schoenen droppen. Maar de hal is ook je binnenkomer, een plek waar je een eerste indruk van een huis krijgt. Een warm welkom klinkt dan een stuk beter dan een rommelige entree. Wil jij van je hal een fijne en gezellige binnenkomer maken? Lees dan vooral even verder.

De hal is meestal niet de grootste ruimte in huis. Om het toch ruimtelijker te laten ogen, doet een spiegel wonderen. Hang hem op aan het einde van de gang om de ruimte optisch groter te maken. Ook fijn om nog even een laatste blik op jezelf te kunnen werpen voor je de deur uitloopt.

Opbergen speelt een grote rol in de hal. Jassen, tassen, hoedjes, paraplu’s, schoenen: alles wordt de hal in geslingerd. Een kast met dichte deuren is de meest praktische oplossing. Alle spullen passen netjes achter de deuren, waardoor je hal direct lekker opgeruimd oogt. Geen ruimte voor een kast? Kies dan voor een functionele kapstok met voldoende haken en een plank erboven. Op de plank kun je mandjes zetten voor bijvoorbeeld sjaals, handschoenen etc. Minder opbergruimte nodig? Zet dan een mooie plant of andere accessoires op de plank om de boel gezellig aan te kleden.

Je kunt er ook voor kiezen om een bankje in de hal neer te zetten. Wel zo makkelijk als je je schoenen aan wil doen. Er bestaan ook halbankjes met een klepdeksel voor extra opbergruimte, zo kun je er ook nog van alles in kwijt. Win-win!

Tot slot: kleurgebruik. Een donkere kleur op de muur kan de ruimte kleiner doen lijken, kies in de hal dus voor lichtere tinten. Zachte, warme aardetinten zorgen voor een warm welkom. En zeg nou zelf, dat is toch precies wat je wil als je na een regenachtige dag thuis komt?