Barkrukken

11 artikelen

Een barkruk is een item dat we steeds vaker terugzien in onze interieurs. Barkrukken zijn ideaal voor aan de bartafel, het kookeiland en bijvoorbeeld hoge vergadertafels. Het is wel belangrijk om te weten hoe hoog de barkruk mag zijn, je hebt hier namelijk verschillende varianten van: de counterstool en de barkruk. Zodra je deze informatie hebt, kun je bij ons op zoek naar de ideale barkruk. We hebben ze in de meeste populaire kleuren, materialen en van de populairste woonmerken. Scrol verder en zie het zelf!

Stel een Aflopende Directie in

Stel een Aflopende Directie in

Bij het uitkiezen van de ideale barkruk spelen verschillende factoren mee. Zo moet je rekening houden met de hoogte, de stijl en het comfort van de kruk. Er zijn grofweg twee verschillende hoogtes barkrukken op de markt: de barkruk en de counterstool. Bij sommige barkrukken heb je keuze uit allebei en hoef je enkel te bepalen of je de lage of hoge variant nodig hebt. Daarnaast kun je nadenken of je een verstelbare barkruk wil, eentje met een rugleuning en of je hem met een stoffen, houten of bijvoorbeeld rotan zitting wil.

Barkruk of counterstool?

Een barkruk met een hoogte tussen de 60 en 67 centimeter wordt de counterbarkruk of counterstool genoemd. Deze is geschikt om te gebruiken aan het kookeiland of aan een lage bartafel. Een barkruk heeft een zithoogte tussen de 70 en 78 centimeter. Deze passen goed onder een hogere bartafel (denk aan ongeveer 100-110 centimeter hoogte). Om comfortabel op een barkruk te kunnen zitten, kun je het beste een afstand aanhouden van 27-28 centimeter tussen de bovenkant van het blad, en de bovenkant van de zitting. Ga uit van maximaal 30 centimeter. Lees hier meer over het bepalen van de hoogte van barkrukken.

Verstelbare barkruk

Is een vaste hoogte voor een barkruk geen oplossing voor jou? Kijk dan eens naar de verstelbare barkruk. Deze kun je zo aanschuiven en op de door jouw gekozen hoogte instellen. Een verstelbare barkruk werkt net als een bureaustoel op een gasveer. Ideaal voor bijvoorbeeld kleine kindjes, of als je juist lange vrienden of familie hebt. Vaak hebben verstelbare barkrukken ook een draaibare zitting: ideaal bij het aanschuiven aan de bar.

Materiaal barkruk

Heb je de juiste hoogte van de barkruk bepaald? Mooi, dan kun je nu op zoek naar een materiaal dat past bij jou en je interieur. Bij LUMZ vind je barkrukken in allerlei afwerkingen. Wat dacht je van een houten barkruk, een rotan exemplaar of juist een barkruk met stoffen zitting? Als je op zoek bent naar een wat meer stoere, industriële barkruk kun je gaan voor een metalen variant of juist eentje met een leren kuipje. We hebben voor ieder wat wils.

Kom proefzitten in de winkel

Je kunt je nieuwe barkruk uiteraard bij ons online bestellen. Mocht je je gekozen barkruk liever eerst even in het echt komen bekijken, ben je van harte welkom in onze winkel in Houten. Wil je weten of de barkruk bij ons staat? Klik dan op de productpagina op het kopje ‘Waar te bekijken’, hier is direct zichtbaar of we de kruk hebben staan of niet. Heb je andere vragen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of chat. Tot snel!